Gen AI voor tekstschrijvers en opleidingsspecialisten

Over AI raken we niet uitgepraat. Maar waar wat kunnen we er nu precies mee? En hoe gaan we er mee om? Twee boeken bieden hulp: de een legt uit hoe je AI inzet bij het schrijfproces, de ander geeft adviezen voor het werkveld van leren en ontwikkelen.

ChatGPT als tweede brein

ChatGPT en AI in je schijfproces

Martin van Kranenburg

De auteur, in het dagelijkse leven een enthousiaste docent, belicht op een toegankelijke manier de voordelen van AI. Belangrijkste voordeel: het levert tijdswinst op, in zowel de voorbereidende fase als in de fase van het schrijven zelf. Het boek (uit 2024) biedt praktische tips hoe je prompts maakt, die gericht zijn op schrijven en contentcreatie. De aangehaalde voorbeelden zullen met name tekstschrijven en online marketeers aanspreken. Hoe de beste resultaten te behalen? Volg het motto dat het boek uitstraalt: doen is leren.

Beter, Leuker, Sneller

Optimaal ontwikkelen met generatieve AI

Barend Last, Ilona Boomsma, Jean-Luc Laval

Het boek (uit 2024) is een naslagwerk voor de Learning & Development sector, dat de kansen en risico’s beschrijft van generatieve AI. Dat gebeurt in twee delen. Een theoretisch deel met een heldere uiteenzetting hoe AI werkt. En een deel met 30 praktijkvoorbeelden, van doelen stellen tot kennisbeheer, van persona’s ontwikkelen tot samenvattingen maken. De voorbeelden geven een duidelijk en diepgaand beeld van de mogelijkheden van AI en van het gebruik van uitgebreide prompts. L&D-professionals beschrijven hun ervaringen in gastcolumns.

 

Wil je (beter) leren schrijven en je lezers tot gewenst gedrag aanzetten? Misschien is een training Schrijven voor het web of Conversiegericht schrijven iets voor jou of jouw organisatie.