Handige trucs in Chrome

Met de app Google Lens op je smartphone kun je met de camera allerlei informatie achterhalen. Richt de camera op een tekst (in een buitenlandse taal) en Lens geeft de vertaling. Breng een artikel in beeld en het programma geeft shop-adviezen. Of richt de camera op wat voor object dan ook, Google Lens geeft meer informatie of komt met overeenkomstige afbeeldingen.

Google Lens kun je nu ook in Chrome activeren. Plaats de cursor op een afbeelding en open het snelmenu met een rechtsklik (Windows) of Ctrl-klik (Apple). Selecteer de optie Afbeelding zoeken met Google Lens en voilà: de browser toont visuele overeenkomsten en pagina’s met overeenkomende afbeeldingen. Bevat een plaatje tekst? De tekst kopiëren of vertalen is zo gedaan.

Ben je op een webpagina een interessant tekstgedeelte tegengekomen dat je snel met iemand wil delen? Dat kan nu eenvoudig met de optie Link naar markering kopiëren.

Selecteer een tekstgedeelte. Open het snelmenu en klik op de optie Link naar markering kopiëren. Vanaf het klembord kun je nu de link naar de gemarkeerde tekst naar elke gewenste plek delen en kopiëren. Zie het voorbeeld uit een pagina van het Voedingscentrum.